Groepsaanbod


DRU meditatie en ontspanning

Verlang jij ernaar om:

  • een heldere geest en meer rust in je lijf te krijgen?
  • vanuit ontspanning en bezieling je leven te leven?
  • jezelf persoonlijk en spiritueel te ontwikkelen?
  • meer in overeenstemming te leven met wie je werkelijk bent?

Veel mensen vinden het lastig om te mediteren of in stilte te zitten. Dat is niet zo vreemd in deze maatschappij waar een constante activiteit van de geest, ‘het druk hebben’ en prestatiedrang als heel goed en zelfs noodzakelijk worden gezien. Tegelijkertijd lopen mensen meer dan ooit tegen hun grenzen aan, raken vervreemd van hun eigen lichaam als thuisbasis en missen vaak een vervulling op dieper niveau. Meditatie kan je, misschien wel voor het eerst in je leven, doen thuiskomen in jezelf; een herkenning op diep niveau die als helend en waarachtig ervaren wordt.

Als DRU meditatie docent combineer ik een aantal vaste ingrediënten om steeds dieper in je zelf aan te kunnen komen; het is een reis naar de stilte via het fysieke lichaam naar de diepere lagen van je bewustzijn.

Meditatie is de meest directe weg naar verheldering in het ervaren van wie/wat je in essentie bent. Je ware natuur, je wezen dat vrij, liefdevol en onbegrensd is. Je bent van harte welkom om een proefles te volgen om zo te ervaren wat ontspannen mediteren jou kan brengen. Het kan ook zijn dat je je afvraagt of het wel geschikt is voor jou, of  dat je aarzelt omdat je geen ervaring hebt met meditatie.
Stuur me gewoon een email of bel en leg je vragen voor. 

  • Losse avond: € 15,-
  • 6 lessen strippenkaart € 75,-
  • Proefles Meditatie € 10,-
  • Data 2022 worden vermeld wanneer het Z-Cafe weer de deuren mag openen.

Reis door de Chakra’s

(data 2022 nog niet vast gesteld, mail om op de hoogte te blijven)

Een mens heeft zeven hoofdchakra’s. Een chakra (Sanskriet voor “wiel”) is te vergelijken met een soort oplaadbare batterij in het lichaam. Hij neemt energie op en geeft energie af via energiebanen die door het lichaam stromen. De chakra’s spelen een belangrijke rol bij het welzijn van lichaam en geest. Elk chakra heeft een invloed op bepaalde lichaamsfuncties en emoties. In een ideale situatie zijn alle chakra’s in bepaalde mate open en in balans met elkaar.

Tijdens deze reis zullen we de chakra’s één voor één onderzoeken. Met eenvoudige lichaams- oefeningen worden de chakra’s aangesproken, zodat de energie weer vrij kan stromen. Daarbij zullen we elk chakra in z’n functie ondersteunen met geleide meditaties. Zo kan de natuurlijke balans hervonden worden.

De combinatie van lichaamsbeweging en geleide meditatie maakt de innerlijke reis zeer compleet. De fysieke beweging benadert de chakra’s vanuit het lichaam, de meditaties doen het vanuit de geest. In de oude Indiase traditie gaan beweging/yoga en meditatie hand in hand.

Door de oefeningen kan je de chakra’s vaak letterlijk voelen, als een stromende of soms juist vastzittende plek in het lichaam. Een helende reis, in levende lijve, die energie vrijmaakt, bewustzijn vergroot  en levenskracht geeft. Heerlijk en heilzaam tegelijk.

Deze training is toegankelijk voor iedereen. Kennis van yoga of meditatie is niet nodig. Open staan voor zelfonderzoek is wel ondersteunend.

NN

“Gabriëlle heeft op een enorm liefdevolle en respectvolle wijze geholpen om mijn vicieuze cirkel van slapeloosheid en stress te doorbreken. Ook ondersteunde ze me bij het drastisch minderen van werkzaamheden. De combinatie van gesprekken en massage is ronduit heilzaam en ook confronterend gebleken. Het is wonderbaarlijk te merken hoeveel je lijf onthult omtrent de diepere drijfveren. Na zo’n acht sessies voel ik dat ik op een heel nieuw spoor ben beland. Ik besef dat de moeheid in mijn lijf het resultaat is van een leven lang tegen de stroom in zwemmen. Deze sessies hebben me geleerd dat ik ook met de stroom mee kan bewegen en dat dat niet eng is.”

Huub

“In een hectische periode in mijn werk waarin ik erg veel hooi op mijn vork had, lastige besluiten moest nemen en onder grote druk leefde, heeft Gabriëlle mij uitstekend ondersteund. Niet door op de inhoud in te gaan, maar juist door mij te helpen te ontspannen, goed te luisteren naar mijn lichaam en mijn gevoelens. Zodat ik de stress aan kon en keuzes kon maken die werkelijk goed voor mij waren/zijn. Ik heb dingen geleerd die mijn levensstijl verrijken; ik noem dat zelfmanagement.
Gabriëlle is een vakvrouw op haar gebied; ze doet haar werk met veel toewijding; je bent bij haar ‘in goede handen’.”

Jannie

“Op advies van de psycholoog ben ik lichaamsgerichte therapie gaan doen. Er was sprake van emotionele overbelasting en ik had veel spanning in mijn lichaam. Het lukte mij niet zo goed meer om contact te maken met mijn gevoel. Na afloop van de therapie ben ik veel beter in balans. Ik ben beter voor mezelf gaan zorgen en kan me meer ontspannen. Ik was best streng voor mezelf en Gabriëlle heeft mij geleerd om met meer compassie naar mezelf te kijken. Verder heb geleerd om meer contact te maken met mijn gevoel en om meer in het “hier en nu” aanwezig te zijn. Gabriëlle veel dank voor dit alles!”

Contact

Abraham Kuyperstraat 13
4102 EX Culemborg
06 - 3310 1966
info@inlevendelijve.nl

Nieuwsbrief

Registraties

AGB Zorgverlener: 90.045326
AGB Praktijk: 90-53983
VBAG Licentie: 2140101
RBCZ Licentie: 910983R
CBP Meldingsnummer: 1548811

VBAG logo  

rbcz logo